torstai 28. elokuuta 2014

Ovet auki kaupungissa, kuntakeskuksessa ja kylillä


Autere-opiston ja Ruoveden opiston yhteinen ohjelma on näillä hetkillä jaossa jokaiseen talouteen. Ohjelmaamme on haastateltu Autere-opiston ja Ruoveden opiston opettajia.

Suvi Isokangas hopeaseppänä opettaa hopeakorukurssilla, kuinka hopea taipuu. Suvi aloitti viime vuonna Autere-opiston tiloissa, ja innokkaita opiskelijoita riitti. Heikki Vesterisen tekemässä haastattelusta käy ilmi, että opiskelijat olivat niin innokkaita, että eivät edes malttaneet pitää lomaa kurssilta

Keijo Nieminen on ollut alalla jo monen sukupolven ajan. Melkoisen kauan hän on myös johtanut Kolhon kyläkuoroa, joka täyttää ensi vuonna kolmekymmentä vuotta. Virkeän Kolhon kylän monipuolinen musiikkimies sai äskettäin directus musices -arvonimen. Ja vientiä riittää. Tammikosken lavalle on jo myyty ensi juhannuksen keikka. Käykääpäs joskus kuuntelemassa, miten hienosti Keijolta lähtee esimerkiksi Portugalin huhtikuu.

Mika Tepponen on kuulunut jo usean vuoden Merikanto-opiston opettajakaartiin. Ansiokkaasti hän on kerännyt muun muassa opiston lapsiorkesterin. Nyt Mika lähtee Autere-opistoon kokeilemaan, kuinka avoin orkesteri toimisi. Tarkoitus on koota yhteen soittimien hallitsijoita ja koota siten yksi tai useampi orkesteri. Mika kehoittaa tarttumaan tilaisuuteen.

Elli Kivistö-Rahnasto on Ruoveden tunnettu kuvataideihminen. Hän on tehnyt töitä erityisesti lasten parissa, mutta nyt viritellään myös aikuisten mahdollisuuksia. Onhan myös Ruovesi merkittävä kuvataidepitäjä, kuten haastattelussa käy ilmi.

Eija Pirttilahti opettaa tekstiilitaidetta ja tekee sitä aktiivisesti itsekin. Hän vetää useita kylien kudontakursseja. Se on tärkeää kulttuurityötä, ja asialla on suuri merkitys kylille. Aikaa Eijalle riittää vielä keskuksiinkin.

Autere-opisto ja Ruoveden opisto levittävät oppimisen, kulttuurin ja yhdessätekemisen ilosanomaa kaupungissa, kuntakeskuksessa ja pienilläkin kylillä. Meillä on loistavia ja innostuneita opettajia, jotka tekevät usein vähälle huomiolle jäävää kulttuurin perustyötä.

Haluamme tarjota entisen hyväksi havaitun lisäksi uutta ja kokeilevaa. Otamme mielihyvin vastaan ehdotuksia uusista kursseista pitkin syyskuussa alkavaa lukuvuotta.

Tarjoamme monipuolisten kurssiemme lisäksi jo vakiintuneeseen tapaan korkeatasoisia yleisöluentoja keskiviikkoisin Gustaf-museolla Mäntässä ja Ruoveden kirjastolla torstaisin.

Kaikki ovat tervetulleita kursseillemme ja yleisöluennoillemme. Kuuman ja poikkeuksellisen vahvan kulttuurikesän jälkeen ovemme ovat entistäkin avoimempia kaupungissa, kuntakeskuksessa ja kylillä.

Nyt kohti uusia kulttuurikokemuksia, kohti oppimista ja kohti yhdessäoloa!


Pekka Sairanen

Autere-opiston rehtori, kulttuurijohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti