maanantai 27. elokuuta 2012

Autere -opiston ankkurit ylös ja naamakirja koneelle!



Viime kesänä Autere -opisto järjesti risteilyjä höyrylaiva Kotvio II:lla Ruoveden maisemiin. Ankkurit on on nostettu myös syksyn ja kevään vapaan sivistystyön ulapoilla, ja Autere -opiston lukuvuosi on alkamassa. Kurssimme ovat jälleen käynnistymässä niin käden taitojen, taiteiden kuin kielten ja kaiken muun tarjonnan osalta.

Alkusyksystä keskiviikkoluennoilla Gustaf - museon auditoriossa tutustutaan Helene Schjerfbeckin elämään ja taiteeseen. Taideluentojen pitäjä tutkija Marjo-Riitta Simpanen Serlachius-museoista luennoi samat luennot seuraavana päivänä Ruovedellä. Ruoveden opisto on ostosopimuksella osa Autere -opistoa, ja yhteistä taivalta helpotetaan tälläkin lailla. Lopuksi on kummastakin opistosta on mahdollista päästä taidematkalle Helsinkiin tutustumaan siellä parhaillaan olevaan Schjerfbeck -näyttelyyn.

Sama järjestely toistuu myös keväällä, kun saamme yhteiset Veikko Önkin luennot Suomen sodasta sekä Mänttä-Vilppulassa että Ruovedellä. Kotvio II:lla teemme tutustumismatkan sitten sodan maisemiin jälleen kesäkuussa yhteistyössä Vilppulan veneilijöiden kanssa. Varmaankin suosittu laivamatka Pekkalan kartanon maisemiin myös uusitaan, koska kaikki halukkaat eivät viime kesänä matkalle sopineet.

Monia uusia opettajia ja kursseja lähtee nyt syksyllä yhdessä opiskelijoiden kanssa kohti uusia kokemuksia, taitoja ja tietoja nyt syksyllä. Mutta myös entiset kurssit ja opettajat jatkavat yhtä suurella innolla.

Elokuvakulttuuria vuosikymmeniä vaalinut Autere -opiston elokuvakerho elää kiintoisaa murrosvaihetta, kun elokuvien tekninen kehitys ja Bio Säteen uusi tuleminen Mänttä-seuran tarmokkaiden talkoomiesten voimin on muuttamassa elokuvakulttuurin asemaa mullistavasti Mäntässä. Tiistai-illat on elokuvateatterista varattu elokuvakerhollemme ja teemanäytöksillemme.

Keskiviikkoluennoilla muistetaan myös 100 vuotta täyttävää Vilppulan kuntaa. Opistomme alku, Mäntän työväenopisto, täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Juhlimme tällä kertaa yhtään pönöttämättä työn merkeissä.

Opistomme elää täysillä jatkuvasti ajassa uusiutuen. Mukaan on tervetullut jokainen itseään ja mainiota seutukuntaamme kehittämään asuipa sitten Mänttä-Vilppulassa tai Ruovedellä. Edessä on kiinnostavia näkymiä.

Eräs sellainen näkymä on sosiaalinen media. Keväällä opistomme palaa naamakirjoihin, ja jossakin vaiheessa opistommekin liittyy tähän mediaan.

Ne jotka eivät kaikista uusista kotkotuksista ja vempaimista välitä voivat olla ihan rauhassa. Opistossamme voi asioida ihan vanhanaikaisilla hyväksi havaituilla tavoilla. Meille voi soittaa ja kirjoittaa. Ja kyllä meillä voi ihan piristävän vanhanaikaisesti käydäkin.

Opiston ohjelma jaetaan joka talouteen Mänttä-Vilppulan ja Ruoveden alueella kuun vaihteessa. Opiston syyslukukausi alkaa 37. viikolla 10.9. Useimmille kursseille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan riittää, että opiskelija tulee paikalle. Ajat ja paikat löytyvät ohjelmasta samoin kuin ohjeen ennakkoilmoittautumiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti