tiistai 19. maaliskuuta 2013

Huhtikuu Mäntässä on ranskalaista elokuvaa


Autere -opiston elokuvakerhossa ranskalaisten klassikkojen huhtikuu


Perinteinen elokuvakerho on Mäntässä vaikuttanut kymmeniä vuosia, ja perinne jatkuu Autere -opiston elokuvakerhossa linjakkaasti, kun huhtikuussa kerhon ohjelmassa on ranskalaisia elokuvaklassikkoja.

Näytöksiin kuuluu myös elokuvien esittely. Sen tekee Markku Varjola aikanaan hyvinkin maineikkaasta Suomen elokuvakerhojen liitosta, joka perustettiin jo 1956 edistämään elokuvakulttuurin asiaa.

Sittemmin varsinkin 70-luvulla liitto harrasti enemmän politiikkaa kuin elokuvakulttuuria. Mäntässä elokuvakerhonkin vetäjänä tunnettu nykypolitiikan tekijä, työmies Matti Putkonen osallistui liiton toimintaan, ja lähetti tulisia taisteluterveisiä pyöreitä vuosikymmeniä täyttävälle Mäntän elokuvakerholle liiton puolesta vielä 90-luvulla.

Sarja alkaa kaikkien elokuvakerhojen herkkupalalla Jean-Luc Godardin Alphavillella (1965) tiistaina 2. huhtikuuta. Elokuva on useasti nähty myös Mäntän elokuvakerhossa.

Seuraavalla viikolla on vuorossa Alain Resnais'n Amerikan setä, jota ei ehkä elokuvana niinkään tunneta, vaikka ohjaaja onkin elokuvakerhojen suosikkeja.

Sen sijaan vuonna 1991 ensi-iltansa saanut Leon Carax'n Pont-Neufin rakastavaiset on tuttu mänttäläisellekin yleisölle. Se esitetään 16.4. Elokuvan näyttelijöiden karun rujo aitous on jäänyt mieleen.

Loppuhuipennuksena 23.4. nähdään monen elokuvaharrastajan mielestä eräs parhaimmista elokuvista kautta aikojen. Se on Jean Renoirin Pelin säännöt vuodelta 1939.

Kaikki elokuvat nähdään elokuvateatteri Bio Säteessä, Koskelankatu 2 Mänttä. Elokuvat ovat DVD-tasoa. Poikkeuksellisesti nyt nähtävä sarja on maksuton. Ainoa vaadittava asia on ikä, jota pitää olla 16 vuotta.

Elokuvan ranskalainen huhtikuu saa luvan alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti